کتاب سلولهای خورشیدی نانوساختار: با توجه به اهمیت تامین انرژیهای تجدیدپذیر و پاک در عصر حاضر و نقش شگرفی که سلولهای خورشیدی در این زمینه دارند٬ ساخت سلولهای خورشیدی با حداکثر بازده مورد توجه بسیاری از پژوهشگران و مهندسان است.
سلولهای خورشیدی، ابزارهایی کلیدی هستند که در تبدیلات انرژی فوتوولتایی، انرژی نور را به انرژی الکتریکی تبدیل میکنند. تبدیل انرژی شامل جذب انرژی نور (فوتون) توسط یک نیمرسانا و در ادامه تولید جفتهای الکترون-حفره و سپس جدا کردن حاملهای بار است.
کتاب «سلولهای خورشیدی نانوساختار» تالیف دکتر مسعود نیاسری و محمد ثابت از جمله کتابهایی است که در زمینه سلولهای خورشیدی به نگارش درآمده است.
این کتاب در ۲۲۵ صفحه به اصول بنیادی ساختاری و کیفی سلولهای خورشیدی بر پایه نانوساختارها و خلاصهای از کاربرد نانوساختارهای معدنی در تبدیل انرژی خورشیدی پرداخته است.
کتاب «سلولهای خورشیدی نانوساختار» در شش فصل تدوین و در انتشارات دانشگاه کاشان به چاپ رسیده است.
در فصل اول این کتاب با عنوان «اصول بنیادی سلولهای خورشیدی» به اصول اساسی سلولهای خورشیدی و فیزیک حاکم بر نیمهرساناها پرداخته است . در فصل دوم «سلولهای خورشیدی لایه نازک آمورف (پروتوکریستالی) و میکروبلوری» نانوساختارهایی از سلولهای خورشیدی لایهنازک سیلیکونی معمولی را تشریح میکند. فصل سه این کتاب با موضوع «سلولهای خورشیدی لایه نازک بر پایه نانو ساختارهای Cu2S ,cdTe, cds, CIS» بیان میکند که با استفاده از این نوع از سلولهای خورشیدی میتوان هزینه تولید را کاهش داد و به راندمان بالایی دست یافت.
در فصول ۴، ۵ و ۶ با عنوانهای «سلولهای خورشیدی حساس شده با رنگینه بر پایه TiO₂»٬ «الکترودهای اکسید روی نانوساختار حساسشده با رنگینه مورد استفاده در سلولهای خورشیدی» و «سلولهای خورشیدی حالت جامد حساس شده با رنگینه» اصول و وضعیت جاری سلولهای خورشیدی حساس شده با رنگینهها تشریح شده است.
فصل اول: اصول بنیادی سلولهای خورشیدی
فصل دوم: سلولهای خورشیدی لایه نازک آمورف (پروتوکریستالی) و میکروبلوری
فصل سوم: سلولهای خورشیدی لایه نازک بر پایهی نانو ساختارهای Cu₂S, CdTe,CdS, CIS
فصل چهارم: سلولهای خورشیدی حساس شده با رنگینه بر پایهی TiO₂
فصل پنجم: الکترودهای اکسید روی نانوساختار حساس شده با رنگینه، مورد استفاده در سلولهای خورشیدی
فصل ششم: سلولهای خورشیدی حالت جامد حساس شده با رنگینه